Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Aukso rudos spalvos, sultingos, švelnios, parmezanu apteptos vištienos krūtinėlės kreminiame, citrinų-česnako padaže pagaminamos per 30 minučių!
Taip paprasta, bet taip išgalvota ir taip gera. Tai puikus patiekalas, ypač tiems įtemptiems darbo vakarams. Recepte taip pat naudojami vištienos kotletai, kurie iš esmės yra vištienos krūtinėlės, perpjautos per pusę horizontaliai, kad būtų pagaminti du plonesni gabalėliai, kad būtų užtikrintas greitas ir tolygus kepimas. Ir mums visiems čia patinka greitas gaminimas!
Iš keptuvės dugno apkepintus gabalėlius pagaminsime dangiškai lengvą grietinėlės padažą su česnaku, vištienos sultiniu, vynu, citrinos sultimis, šiek tiek daugiau šviežiai tarkuotos parmos ir riebios grietinėlės. Patiekite su visa traškia duona ir (arba) bulvių koše, kad padažas neliktų likučių.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
AR TURIU NAUDOTI BALTO VYNO?
Baltajam vynui kaip nealkoholinį pakaitalą galima naudoti papildomą vištienos sultinį.
KAS YRA VIŠTIENOS KOTLETAI?
Vištienos kotletas – tai vištienos krūtinėlė, perpjauta per pusę horizontaliai (arba susmulkinta), kad būtų pagaminti du plonesni gabalėliai, kad kepimas būtų greitesnis ir tolygesnis.
KAS YRA SKIRUS KREMAS?
Riebi grietinėlė (arba riebi plakama grietinėlė) turi vieną didžiausių riebumo – apie 36–40 % riebumo. Pusė su puse arba nenugriebtas pienas yra tinkami pakaitalai, tačiau rezultatas bus lengvesnis.
- 6 vištienos kotletai
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai, paragauti
- 5½ šaukštai universalūs miltai
- 7 šaukštai šviežiai tarkuoto parmezano, padalintas
- 2 šaukštai nesūdytas sviestas
- 1 šaukštas daržovių aliejus
- 3 gvazdikėliai česnako, malta
- 1 puodelis vištienos sultinys
- ¼ puodelis sausas baltasis vynas
- 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 2 šaukštai riebi grietinėlė
- 2 šaukštai pjaustytų šviežių petražolių lapelių
Pagardinkite vištieną 1 arbatiniu šaukšteliu druskos ir 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų.
PARMESAN MIŠINIS: Dideliame dubenyje sumaišykite 4 šaukštus miltų ir 5 šaukštus parmezano.
Dirbkite po vieną, įdėkite vištieną PARMESANO MIŠINIS kol pasidengs tolygiai.
- Didelėje ketaus keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir augalinį aliejų.
Dirbdami partijomis į keptuvę vienu sluoksniu sudėkite vištieną ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir iškeps, pasiekdami vidinę 165 laipsnių F temperatūrą, maždaug 4–5 minutes kiekvienoje pusėje; atidėti. Sumažinkite šilumą iki vidutinės.
Įmaišykite česnaką iki kvapo, maždaug 1 minutę.
Plakite likusius 1 1/2 šaukštus miltų, kol lengvai paruduos, maždaug 1 minutę.
Palaipsniui supilkite vištienos sultinį, vyną ir citrinos sultis. Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami, kol sumažės ir šiek tiek sutirštės, apie 3 minutes.
Įmaišykite likusius 2 šaukštus parmezano, riebios grietinėlės ir petražolių; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Grąžinkite vištieną į keptuvę.
Patiekite iš karto.