Čili sin carne
Tai vegetariška chilli con carne versija. Nemanau, kad pasiilgtumėte mėsos, ji tokia turtinga. Patiekite su tarkuotu čederiu, ryžiais ar tortilijomis, salsa, gvakamoliu, šaukšteliu grietinės ir rožiniais marinuotais svogūnais bei tortilijų traškučiais. Idealiu atveju naudokite džiovintas pupeles, kurios užtrunka ilgiau, bet skanesnės. Jei galite patikrinti datas ant pupelių. Dažnai pupelės lentynose stovi kelis mėnesius, o tai reiškia, kad jos suminkštės ir išmirks ilgiau. Kuo pupelės šviežesnės, tuo mažiau teks mirkyti. Žinoma, jei neturite daug laiko, galite naudoti skardines.
Aptarnauja 10
Ingredientai
- 500 g juodosios pupelės arba pinto/kidney pupelės arba jų mišinys, Jei naudojate skardines, naudokite po 400 g skardines.
- a žiupsnelis sodos bikarbonato, jei naudojate džiovintas pupeles.
- 3 a.š augalinis aliejus
- 2 rudieji svogūnai, susmulkinti
- 2 a.š kmynų, žemės
- 1 a.š meksikietiškas raudonėlis
- 4 gvazdikėliai česnako, sutraiškytas
- 50 g pomidorų tyrės
- 800 g konservuotų pomidorų
- 1 čipotai džiovinti, pašalinkite sėklas ir 15 minučių pamerkite į karštą vandenį, tada smulkiai supjaustykite. Laikykite mirkymo vandenį, kad įpiltumėte į pupeles.
- 1 ančiukas arba pasilla džiovintas, kaip aukščiau
- 50 g drožlių arba rudojo cukraus
- 150 g tamsaus šokolado
- 2 apelsinai, sulčių ir žievelės
- 3 a.š jūros druska.
Instrukcijos
Išmirkykite pupeles, kol jos padidės dvigubai. Norėdami pagreitinti procesą, galite pridėti žiupsnelį sodos bikarbonato.
Nusausinkite pupeles, išpilkite vandenį.
Pupeles virkite ant vidutinės ugnies arba lėtoje viryklėje gėlame vandenyje, kol suminkštės. Po valandos įberkite druskos.
Paimkite didelį virimo puodą. Įpilkite aliejaus, tada suminkštinkite svogūnus, po vieną sudėkite kmynus, raudonėlį, pomidorų tyrę, česnaką, pakepinkite ir maišydami.
Įpilkite konservuotų pomidorų, išmirkytų čili pipirų ir jų mirkymo vandens.
Tada supilkite virtas pupeles ir jų virimo skystį.
Suberkite cukrų, apelsinų sultis ir žievelę, juodąjį šokoladą, ragaukite ir pagardinkite.
Virkite ant silpnos ugnies. Tikrinkite kas pusvalandį ir įpilkite vandens, jei atrodo, kad jis išdžiūsta.
Patiekite su tarkuotu sūriu, šaukšteliu salsos, gvakamole, grietine ir rožiniais marinuotais svogūnais. Pabarstykite šviežiomis kalendromis ir supilkite tortilijos traškučius.